in

Оперната звезда Иван Момиров: Изявата на нито един певец не трябва да е самоцел (ВИДЕО)

кадър: "Нова Варна"

Днес гост в предаването „По пладне“ беше оперният певец от Варна Иван Момиров.

„Щастливи сме, че имаме възможността в България, след пандемията, почти всички оперни театри да функционират, да имаме спектакли, да имаме и публика. Щастливи сме, че имаме сцена, защото един артист без сцена не е артист. Обезсмисля се работата му“. Така започна оперният певец Иван Мимиров.

„Аз от малък изпитвам тая потребност да бъда на сцена“. С този цитат на Лорънс Оливие оперният певец отговори на въприоса кое го е накарало да се качи на сцената.  „Най-хубавото нещо при мен е, че моята работа продължава да ме омагьосва. Няма артист, който да е безразличен, както и няма артист, който да не изпитва сценична треска и вълнение преди изява“, разказа Иван Момиров.

„След като завърших гимназия кандидатствах във всички лингвистични профили в университетите. В Консерваторията попаднах при Асен Селимски и направо го питах „Виждате ли данни в мен? Има ли смисъл да се захващам с нещо такова?“. Той ми отвърна така: „Според мен ти имаш много данни, много подчертан оперен глас“. Аз бях решил, ако не ставам за оперен певец, да се занимавам с право“, разказа още Иван Момиров.

„Много е важно да имаш приятелчета на сцената, да играеш в отбор. Изявата на нито един певец не трябва да е самоцел“, каза още оперният певец.

Гледайте целия разговор с Иван Момиров във видеото: 

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.