in

Този райски остров е едно от най-отдалечените места на планетата

Кадър: Youtube

Френският полинезийски остров Нуку Хива е едно от най-отдалечените места в света и е  райско място, където човек може да се откъсне от многобройните тълпи.

Четириъгълният остров Нуку Хива представлява атол с площ 330 квадратни километра, дължината му е 30 километра, а ширината – 15 км. Това е най-големият остров от Маркизкия архипелаг на Френска Полинезия.

Нуку Хива в превод означава „Величественият остров“ и това е напълно оправдано. Тук природата е невероятно красива. Буйната зеленина съжителства с планински възвишения, а невероятният подводен свят вълнува въображението дори на най-претенциозния пътешественик.

Тази природна картина се допълва от два угаснали вулкана в прегръдката на остри скали. Кратерът на единия е запълнен с вода, а такава гледка може да се види на малко места.

Към това се прибавя и липсата на природни катаклизми. С други думи, Нуку Хива е нещо като рай на Земята. Може да се каже, че това е слабо населен остров, тук живеят постоянно малко повече от 2000 души.

Пътуването до това невероятно място обаче не е никак лесно. Ще ви бъдат необходими осем часа и половина, за да стигнете от  международното летище Сан Франциско до летището Таити Фааа във Френска Полинезия.

Превод: Редакция „Нова Варна“, Ралица Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/