in

Безсъние? Ето как да заспим само за минута

Снимка: Pixabay

Всеки ден хиляди хора страдат от безсъние. Липсата на сън може да се отрази  пагубно върху нашето здраве

От добрия сън зависят  зависят работоспособността и жизненият тонус, способността за справяне с ежедневния стрес, устойчивостта на различни болестотворни фактори.

Но вместо да прибягваме до лекарства, може първо изпробваме някои техники за по-бързо заспиване. Известният невролог Светлана Саенко обяснява каква е причината да не можем да заспим дълго време,пишат от jenata.blitz.bg.

„Основната причин, е т. нар „вътрешен диалог”. Често това се случва поради емоционалното преживяване на минали събития или интензивната подготовка за предстоящия ден”, поясни тя.

„Можете да се научите да заспите за една минута с помощта на дихателни техники и малко практика. Когато всички етапи се превърнат в навик, то гарантирано ще започнете да заспивате още щом се настаните в завивките.

Тези техники не трябва да се извършват при наличие на хронични белодробни заболявания като астма и хроничен бронхит. Освен това не препоръчвам използването на тези практики по време на остри респираторни инфекции и пневмония. Хората над 60-годишна възраст първо трябва да се консултират с терапевт”, казва неврологът и допълва „Уверете се, че мястото е добре проветрено преди да заспите”.

По думите й има точни четири практики, благодарение на които може да заспите буквално за минута.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/