in

Кейт Мидълтън откри център за малки деца

Кадър: Youtube

Съпругата на принц Уилян, Кейт Мидълтън, откри център за малки деца

39-годишната херцогиня на Кеймбридж сподели, че иска да насочи вниманието на обществото към това колко са важни първите пет години от живота на децата.

 Центърът, създаден като част от благотворителната организация на Кейт и нейния съпруг принц Уилям. Той ще работи в три области:ще  насърчава висококачествени изследвания; ще работи с експерти от всички сектори за намиране на решения и ще  разработва на кампании за повишаване на осведомеността и вдъхновение за действие.

„Говорих с психиатри и невролози,с лекари, учени и родители и това, което стана ясно, е, че най-добрата инвестиция за нашето бъдещо здраве и щастие са първите пет години от живота ни“, каза Кейт.

„Като работим заедно, надявам се, ще можем да променим начина, по който мислим за ранното детство, и да трансформираме живота за следващите поколения.“

От двореца Кенсингтън допълниха, че Кейт,  се е убедила от собствен опит, влизайки в кралското семейство, как проблеми като наркомания и насилие, разделяне на семейства и оставане без дом се коренят в най-ранните години от живота.

Откриването на центъра съвпадна с публикуването на доклада „Голямата промяна започва отрано“, написан с помощта на Лондонското икономическо училище и Центъра за детско развитие към Харвардския университет. Според него липсата на превантивни действия в ранното детство в Англия струва 22,5 милиарда долара, защото обществото плаща за компенсации като грижи за изоставени деца или трайни психични проблеми.

 

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова

Публикувано от Дамян Дамянов