in

Изминаха 9 години от атентата на летище Бургас

Снимка: money.bg

На днешната дата се навършват девет години от атентата на летище „Бургас“. Инцидентът се случи на 18 юли, 2012 г., малко след 17 ч.

Припомняме, че терорист взриви бомба до автобус с израелски туристи. При атентата загинаха българският шофьор Мустафа Кьосов, петима израелци и самият извършител. Ранени бяха близо 40 души. На мястото днес има издигнат паметник, но и тази година няма да има възпоменателна церемония, съпричастните към трагедията ще поставят индивидуално венци и цветя, съобщава Радио Бургас.

От еврейската общност в Бургас се надяват ситуацията с пандемията да се нормализира догодина, за да почетат паметта на загиналите на десетата годишнина. През 2020 г., специализираният наказателен съд наложи задочно доживотен затвор без замяна и за двамата подсъдими по делото – Хасан ел Хадж Хасан и Мелиад Фарах.

Снимка: Центърът за еврейско –българско сътрудничество „Алеф” отдаде почит на невинните жертви като поднесе венец пред мемориала, издигнат на мястото на атентата.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/