in

ИТН ще преговарят с други партии за кабинет?

Кадър: Facebook/Слави Трифонов

Проведе се първа среща на парламентарната група на „Има такъв народ“. Бъдещите депутати на Слави Трифонов се събраха, за да обсъдят какви ще са първите им задачи в парламента. След края на закритата среща от „Има такъв народ” не разкриха кои са тези задачи

Преди да обяви нов кандидат за премиер и нов проектокабинет, „Има такъв народ“ ще говори с другите парламентарни групи. Това стана ясно от думите на Ивайло Вълчев от партията след среща на избраните за депутати от ИТН днес следобед, предаде bTV.

„Нещата, които трябва да бъдат обявявани в парламента, ще бъдат обявявани в парламента. Нещата, които трябва да бъдат обявени в разговор с другите парламентарни групи, ще го научат първо те. Първо ще имаме нормалните разговори с останалите парламентарни групи“, подчерта Вълчев.

Според него разговорите с другите формации в парламента едва ли ще се случат утре, когато е по-скоро „церемониален“ ден, но ще се разберат кога ще се случат.

И днес от партията на Слави Трифонов предпочетоха да не кажат дали номинацията им за председател на Народното събрание ще е Ива Митева. Със сигурност обаче първото заседание на 46-ото Народно събрание ще води 79-годишната Мика Зайкова от ИТН като най-възрастния депутат.

„Още не съм си подготвила речта. Мисля, че с избора, който направи българският народ, ни каза много точно какво иска“, обяви Зайкова.

По думите й не трябва да се прекалява с провеждането на избори.

„Разбирам, че е демократична процедура, но хайде да не прекаляваме с използването на тази процедура. Да седнем и да си свършим работата, да си структурираме парламента, да си изберем правителство и да заработим за хората, защото хората това чакат“, уточни Зайкова.

По публикацията работи Снежина Раева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/