in ,

Марио Смърков за сметопочистването във Варна: Ситуацията не е такава, каквато трябва да бъде (ВИДЕО)

Кадър: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Днес в Областна управа – Варна се проведоха две работни срещи. На първата от тях бе обсъден много наболял проблем, свързан със сметопочистването в града. На срещата присъствата представители на Община Варна, РИОСВ и РЗИ.

„Стигнахме до общото мнение, че ситуацията в момента, все още не е такава, каквато е необходима да бъде и гражданите и гостите на Варна не я заслужават. Договорихме се с представителите на трите институции да поддържаме постоянно взаимодействие и контрол“, заяви областния управител Марио Смърков.

Общината: Проблемът със сметопочистването във Варна е отстранен

„Съответно Община Варна като възложител на услугата за сметопочистване ще си влезе в ролята на контролираща страна по отнощение на изпълнителя на услугата. Тя трябва да сакнционира и гражданите за това къде и какъв боклук се изхвърля. Областна управа не може да налага санкции, но може да координира работата. Настоях за това Областна управа да бъде информирана редовно“, допълни Смърков.

Подобни срещи ще се провеждат регулярно, за да се стигне до решаване на проблема в града.

„Ситуацията не е една и съща във всички райони на града. Аз ходя пеш на работа и добивам преки впечатления за това какво е състояниете около контейнерите в града и то е много далеч от нормалното“, каза още Смърков.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.