in

Фестивал на ветрилата през почивните дни във Варна

Снимка: "Нова Варна"

Тези почивни дни във Варна се провежда Фестивал на ветрилата. Събитието се провежда на Морската гара във Варна ( в близост до яхт порта ). По време на фестивалните дни може да видите и фото-изложбата на регата Пълнолуние.

В нея са събрани най-добрите фотоси на победителите и участниците в конкурса за снимка по време на най-романтичното плаване, разказа Гергана Дърлева, един от организаторите от Ветроходна академия „Кор Кароли“, предаде Радио Варна.

„В трите дни на Фестивал на ветрилата са предвидени работилници по изкуства на морска тематика, плаване с ветроходна яхта и първи стъпки във ветроходството, всяка вечер от 17 до 21ч. В събота вечер, на 21 август ще може да се насладите на регата Пълнолуние, която ще стартира около 20ч.“.

Всеки, който желае, ще има възможност да се качи на ветроходна лодка, да види отблизо и усети магията на този спорт и да наблюдава регата Пълнолуние. Плаването ще бъде във Варненския залив с опитен инструктор в интервал от 30 минути.

Изисква се предварително записване на място от 17:00 до 20:00 ч при екипа на фестивала! Местата са ограничени до 4 души на борд. Всички желаещи под 18г възраст, задължително трябва да бъдат с придружител! Вход свободен! Всички работилници и плаването с яхта са безплатни!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/