in

С 20% поскъпва хлябът в Добрич?

Снимка: Pixabay

Увеличението на цената на тока и брашното води до увеличаването на цената и на крайния продукт. 

Увеличение на цената на хляба с 20% очакват от Регионалния съюз на хлебарите и сладкарите в област Добрич. Причината – увеличената цена на електроенергията и на основните суровини за производството.

От Съюза на хлебарите се опасяват и от предстоящи фалити в бранша.

С увеличението на цената на тока с над 100%, както и на брашното с още 20% ситуацията за хлебопроизводителите е много напрегната, споделя пред БНР председателят на Регионалния съюз на хлебарите и сладкарите в Добрич Тошко Няголов.

„Всичко това води до едно увеличение от порядъка на 20-25% и на цената на произвежданите от нас изделия. Ако не направим тази стъпка, просто трябва да затваряме“, каза той.

Тошко Няголов предполага, че цената на хляба в търговската мрежа ще достигне до 1,50 лв., като в нея ще бъде предвидено и задължителното увеличение на заплатите на работещите в бранша, тъй като те са далече от средните за страната.

По думите му голяма част от собствениците на малки фурни са притеснени от предстоящи фалити до края на тази година.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/