in

Защо наричат хибискуса „цветето на смъртта“?

Снимка: Pixabay

Хибискусът или китайската роза е изключително красиво цвете,к оето редица домакини обичат да засаждат в градините си. Зад името му обаче седи история, според която то носи негативна енергия.

С това цвете са свързани много поверия, кое от кое по-страшно, и някои хора се страхуват наистина силно от него и неслучайно на места го наричат „цветето на смъртта“.

Вярват, че то влияе негативно на хората, а ако го видят цъфнало го приемат като знак за смъртта на човек. Според много хора то поглъща цялата енергия в дома и се твърди, че е способно да развали семейства, да разтрогне бракове и изобщо да унищожи всички добри взаимоотношения между хората, които са около него, пише actualno.com

Това е цвете, което не трябва да вирее около самотни жени и мъже, защото трупа само негативи, въпреки че се твърди, че с красотата си привлича други хора. Проблемите идват обаче, когато се задържат около него.

За някои хора то вирее най-добре на места като например болничните отделения, защото се захранва с негативните емоции и болката на хората настанени там.

В същото време обаче, учени са доказали, че то влияе добре на настроението и тялото, защото отделя фитонциди, които имат положителен ефект върху здравето и имунитета и освен това облекчава настинките и болките в главата. Цветовете му влияят добре на самочувствието и облекчава нервните сривове. В Индия дори има традиция, в която булката задължително го слага в косите си, защото се вярва при тях, че то носи щастие в семейния живот.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/