in

С уникален пръстен наградиха наш кмет след разкопките на Калиакра

Снимка: Официален сайт на Община Каварна

Кметът Елена Балтаджиева получи награда от Националния исторически музей София. Това съобщи за медия „Нова Вест“ Керанка Далакманска.

Доц.д-р Бони Пертрунова – директор на националната исторически институция връчи на кметът на община Каварна златен пръстен – реплика на Георги, намерен при разкопките на н. Калиакра преди няколко години. Пръстенът е реплика на оригинала, не се продава, и е първият, който се връчи на кметът Балтаджиева заедно с Грамота за принос към опазването на културното наследство и работата по популяризирането на средновековната българска столица Калиакра.

„ Вие сте човек, който уважава историята и паметта за нея, затова първо на Вас връчваме този златен пръстен .- реплика на Георги.Можете да го носите, защото е уникален. Във ваше лице срещаме съмишленик към откритията на археологическите разкопки на н. Калиакра през годините и вярваме,че и в годините напред ще бъде така.“

Кметът Елена Балтаджиева благодари за високото признание и награда и увери, че съвместната работа между общината , НИМ и Музея в Каварна продължава и занапред.
В неформален разговор се обсъди идеята за паметник на Добротица на н.Калиакра, за юбилейна изложба, когато се навършват 20 години от началото на разкопките на н.Калиакра.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/