in

Изоставено коте оцеля 52 дни без храна

Снимка: Pixabay

Изоставено коте оцеля 52 без храна. Животното бе принудено да се храни само с хартия, вода пиело от течащ кран, намиращ се в изоставена къща

Предишният собственик на къщата напуснал дома си в началото на месец юли, като местонахождението му не е известно до момента. Оттогава къщата, заедно с котето били оставени без надзор, докато настоящите собственици не я купили на търг и не отишли да огледат новопридобитата си собственост.

Те останали силно изненадани, когато отворили отворили входната врата и край тях профучала измършавяла котка.

От местния приют за животни успели да хванат животното и да го откарат в приюта. Изследванията показали, че котаракът, който получил името Фин, е останал затворен без храна и вода в къщата в продължение на 52 дни. Той е бил принуден да се храни с хартия, а вода е пиел, по всяка вероятност, от течащия кран, пишат от Нова.

От организацията за защита на животните „Dierenbescherming“ разказват, че Фин вече се възстановява, но е травмиран и страни от хората. Кампания по набиране на средства е успяла да събере необходимата сума за заплащане на медицинските разходи за котката.

Полицията издирва предишния собственик на къщата.

По публикацията работи: Ралица Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/