in

Областна управа: Клипът с младежите, които се катерят по Паметника във Варна, е стар (СНИМКИ)

Колаж: "Нова Варна"

Във връзка с качен в интернет видеоклип, в който група младежи проникват в основното тяло на Паметника на българо-съветската дружба  е извършена проверка на място от служители на Областна администрация Варна. 

Установено е, че всички входове са преградени и достъпът до вътрешността на паметника е ограничен. Изградената система за видеонаблюдение и системата  СОТ  функционират съобразно фабричните им технически характеристики.

След направената съпоставка между входа от видеоклипа и реално съществуващият вход се прави извод, че видеоклипът е сниман много преди месец август 2021г., тъй като ограничителната решетка е монтирана през месец юли 2020г., съобщават от Областната администрация.

С риск за живота: Младежи се катерят посред нощ по Паметника на българо-съветската дружба във Варна

Първото сигнално писмо от Министерство на вътрешните работи, Областна дирекция на МВР- Варна и Второ районно управление Варна за нерегламентиран достъп във вътрешността на Паметника на българо-съветската дружба е постъпило в Областна администрация Варна на 18.06.2020г. Взети са мерки за  ограничаване достъпа на външни лица. С цел превенция и предотвратяване на фатални инциденти са монтирани метални  ограждения и решетки на входа на  Паметника на българо-съветската дружба, които са налични и са в изправност към момента на настоящата проверка.  

Снимка: Областна администрация – Варна
Снимка: Областна администрация – Варна

Снимка: Областна администрация – Варна

Публикувано от Снежи Раева

Завършила съм специалност "Журналистика" в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работила съм в сферата на медиите.