in

Задържаха под стража дрогирания, виновен за катастрофата с трима загинали край Евксиноград

Снимка: МВР - Варна

Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Варна и задържа под стража участник в пътен инцидент с трима загинали, седнал зад волана след употреба на наркотични вещества

Състав на Окръжен съд – Варна уважи искането на Окръжната прокуратура и постанови най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо 46-годишния А.Й. Мъжът е привлечен в качеството му на обвиняем за извършено от него престъпление по чл.343, ал.4, във връзка с ал.3, предложение второ, буква “б“ във връзка с чл.343, ал.1, буква „в“ от НК за причиняване на смърт на повече от едно лице при управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

Голяма катастрофа край Варна. Няколко души загинаха на място

Инцидентът възникнал вечерта на 3 септември 2021 г., малко след 22:00 часа, на пътя от к.к. Златни пясъци за Варна, в района на Евксиноград. В резултат от тежкото произшествие между два леки автомобила, са загинали трима души, пътували в един от тях.

Официални подробности за зверската катастрофа край Варна. Има задържан. Дрогиран ли е бил шофьорът (СНИМКА)

Обвиняемият е задържан с постановление на наблюдаващ прокурор за срок до 72 часа, а в последствие съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Разследването по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Варна.

Публикувано от Снежи Раева

Завършила съм специалност "Журналистика" в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работила съм в сферата на медиите.