in

Как дискотеките във Варна спазват здравните мерки. Ще има ли партита и проверки?

Среднощни купони по време на пандемия във Варна. Важат ли за всички противоепидемичните мерки?

Предходната седмица здравните власти, Областна управа – Варна и ОДМВР – Варна предприеха действия против нарушителите на противоепидемичните мерки. В пресконференция пред медиите те настояха да се прекрати практиката на нощни партита и неуважение към държавните органи.

“Проверките са стартирали в 23:30 часа. В първото заведение е имало само една маса, приключвали са работа. След това органите на реда са се преместили в друг район и около 2:00 часа са установили работещото заведение. Съставен е протокол. Поканени са да си получат акта в РЗИ”, обясни д-р Дочка Михайлова.

Интересен факт е, че част от заведенията бяха проверени, а в друга се вихреха купони до зори. Дали е случайно, че определени заведения работят, докато други биват проверявани, могат да кажат само отговорните длъжностни лица. В постове в социалните мрежи се вижда ясно какво се случва. Някои заведения не крият обявената си програма и даже рекламират нощните си партита и за текущия уикенд.

Самите заведения заявиха, че ще работят в знак на протест и че тяхната работа по никакъв начин не се отразява на епидемичната обстановка.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/