in

Добрич празнува днес. Честит празник

Снимка: Община Добрич

Преди няколко дни се навършиха 81 години от подписването на Крайовския мирен договор и връщането на Южна Добруджа към пределите на България. По този повод добричлии празнуват.

25 септември се чества като Ден на града от 1992 година, на този ден през 1940 година българската войска е навлязла във вече освободения Добрич. В града днес се валидира и пощенска марка с лика на генерал Иван Колев, предаде Радио Варна.

В продължение на 27 години Добрич е част от Кралство Румъния. Затова и денят, в който влизат българските войски във вече освободения град, се отбелязва тържествено, споделя уредникът от РИМ Цветан Сашев.

С едноминутно мълчание общественици, жители и гости на Добрич почетоха паметта на хилядите загинали войници за освобождението на Добруджа в кръвопролитните боеве през 1916 година. Панихида на Военното гробище отслужи Варненския и Великопреславски миторополит Йоан. На тържествена сесия на Общинския съвет със званието „Почетен гражданин“ бяха удостоени олимпийската шампионка Стойка Кръстева и нейния първи треньор Стефан Петков.

Празничинят ден ще продължи с концерти и с Екоакцията „Стара хартия за нова книга“. Вечерта небето над Добрич ще се огрее от празнични илюминации.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/