in

Решават окончателно за цените на билетите в градския транспорт на Варна

Снимка: Общински съвет-Варна/Архив

Двадесетото заседание на Общински съвет – Варна започва в 9:00 часа в зала „Пленарна” на Общината. В предварителния дневен ред са включени 13 точки.

Сред темите, които ще обсъждат съветниците, са цените на билетите и картите за пътуване в градския транспорт. Предвижда се актуализация на цените и въвеждане на персонализирани карти, с които гражданите ще могат да пътуват по-евтино в автобусите и тролейбусите на Варна.

Една от точките е разглеждане на годишните финансови отчети на общинските лечебни заведения и дружества. Местният парламент ще гласува също отчета на бюджета на община Варна за 2019 г. Друг финансов въпрос е отпускането на средства за ремонт на ефектното осветление на фасадата на Катедралата и за довършителни дейности около новопостроения храм „Свети Прокопий Варненски“.

На гласуване ще бъде подложен и проект за споразумение, с което общината се ангажира да плаща на Агенция „Пътна инфраструктура“ за поддръжката на пътищата без винетки край Варна.

Във фокуса на заседанието ще бъде и новата програма за насърчаване на ваксинацията срещу Covid-19 във Варна. Отпускането на еднократни здравни и социални помощи, както и на средства за инвитро процедури на двойки с репрoдуктивни проблеми също фигурира в дневния ред.

Заседанието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични изисквания в съответствие с издадени заповеди. То ще може да се проследи и онлайн през YouTube канала на Общински съвет – Варна.

Публикувано от Снежи Раева

Завършила съм специалност "Журналистика" в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работила съм в сферата на медиите.