in

Последни данни за стойностите на азот във водата край Камен бряг

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Съобщиха какво е нивото на азот във водите край Камен бряг. Екипи продължават всекидневно да следят на място състоянието на водите в Черно море.

Анализирани са резултатите от изпитване на водните проби от 20 и 21 октомври, взети от брегови пункт на 60 м южно от заседналия кораб “Vera Su” и от пункт непосредствено до носа на кораба, съобщиха от МОСВ, предаде NOVA.

Анализът на данните показва почти двойно понижение на стойностите на наблюдаваните показатели в двата пункта спрямо предходните, което може да се обясни с промяна в посоката на теченията и вятъра. Все пак измерените концентрации на азот амониев, азот нитратен и азот нитритен са три пъти над тренда, наблюдаван в района преди седмица.

Екипите на МОСВ продължават всекидневно да следят на място състоянието на водите в Черно море в непосредствена близост до заседналия кораб „Vera Su“ с цел проследяване на операцията по претоварване на кораба.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/