in

Маратонки на Майкъл Джордан са продадени за рекордните 1,47 милиона долара

Кадър: Youtube

Чифт маратонки, носени от американската баскетболна звезда Майкъл Джордан, бяха продадени за рекордните 1,47 милиона долара (1,1 милиона британски лири) по време на търг, предаде BBC

Това е рекордна цена на търг за спортни обувки, плащана някога, съобщиха от аукицонната къща „Sotheby’s”.

Кецовете са носени от баскетболиста в началото на неговата кариера в Чикаго Булс през 1984 година.

Това беше годината, когато баскетболистът започна своето сътрудничество с Nike, за да създаването на негова собствена марка дрехи и обувки.

Майкъл Джордан е смятан от мнозина като най-добрия играч в историята на баскетбола.

Джордан, който прекара по-голямата част от кариерата си в Чикаго Булс, се превърна в глобална икона и помогна за издигането на профила на НБА по целия свят.

Баскетболистът, който се пенсионира през 2003 г., също стана първият милиардер в историята на НБА.

Подписаните маратонки са закупени от известния колекционер Ник Фиорела.Преди търга кецовете бяха оценени за продажба между 1 и 1,5 милиона долара.

Това обаче не са най-скъпите маратонки, продавани някога. Този рекорд принадлежи на рапъра Кание Уест, чиито прототипи Nike Air Yeezy 1 са били пробадени за  1,8 милиона долара през април.

 

Превод и редакция: „Нова Варна“, Ралица Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/