in

Отпада едно от събитията в Есенния салон на изкуствата във Варна

Снимка: "Нова Варна"

Събитието бе предвидено за днес

От програмата на Есенния салон на изкуствата отпада представянето на книгата на Мария Лалева по желание на автора. Събитието бе предвидено за днес – 25.10., от 18 ч. в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“, съобщиха от дирекция „Култура и духовно развитие“ към Община Варна. 

Към момента в програмата са предвидени:

На 27.10., сряда, в Градската художествена галерия в 18 ч. ще звучи френски джаз, представен от гост-звездата Тибо Фалк – пиано, Александър Леков – бас китара, Емил Пехливанов – барабани и Нейко Бодуров – тромпет. Самият Фалк е учил джаз и популярна музика в Берлин. През 2002 г. той и неговият международен квартет печелят наградата Jazz & Blues в Берлин, наградата на журито и  наградата на публиката.

На 30.10., събота, от 11 ч. в Градската художествена галерия е традиционният концерт на камерния оркестър „Анима“, без обичайните им партньори от Хор „Арс музика“.

След Деня на народните будители, на 2-ри ноември от 18 ч. артсалонът на Радио Варна ще бъде домакин на изложбата „Дмитрий Шостакович в България“. Освен нея е предвидена и прожекция на кратък филм.

На 04.11., от 17:30 ч. в галерия „Аспарухово Арт“ в НЧ „Просвета 1927“ ще бъде представена втората част от стоте факсимилета на офорти от Рембранд, с уникална резолюция и изумителен рисунък.

На 08.11., понеделник, в 17,30 ч. е премиерата на книгата „Анкета с Никола Радев“ на издателство „Славена“,  в арт салона на Радио Варна.

На 10.11., сряда, в Градската художествена галерия от 18 ч. е премиерата „Частица любов“ – комедиен спектакъл на Разградския театър, автор и режисьор на пиесата е Андрей Калудов. В главната роля е Гергана Стоянова, съ специалното участие на Лъчезар Хальов.

На 12.11., петък, отново от 18 ч. в ГХГ „Борис Георгиев“, е концертът на клавирното трио Стефан Бояджиев – пиано, Ганчо Ганчев – цигулка и Кремена Христова – виолончело, които ще изпълнят творби на Пипков, Владигеров, Форе, Сен-Санс, Дебюси.

На 15.11., в 18 ч. в арт салона на Радио Варна ще бъде открита изложбата „45 години фотография“ на фоторепортера Красимир Делчев.

Публикувано от Снежи Раева

Завършила съм специалност "Журналистика" в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работила съм в сферата на медиите.