in

Акушерката Емилия Ковачева поиска по-лека присъда

Кадър: vbox7

Обвинената в опит за убийство на новородено поиска по-лека присъда

Акушерката Емилия Ковачева, обвинена в опит за убийство на новородено, иска процесът срещу нея да бъде върнат за ново разглеждане или да получи по-лека присъда, предаде БТА. Пред Върховния съд защитата на Ковачева поиска и намаляване размера на обезщетението.

Според адвокатите й жената не е извършила нищо умишлено и е нанесла средна, а не тежка телесна повреда на малката Никол. Тя е подсъдима за това, че в нощта на 17 април 2015 г. в продължение на около час и половина е удряла с юмруци и е душила 3-дневното тогава момиченце.

Родителите на малката, която вече е на шест години, поискаха да остане в сила сегашната присъда на Ковачева и поясниха, че детето им е с над 70% присъден ТЕЛК и трайна епилепсия.

Софийският апелативен съд потвърди 18-годишната ефективна присъда на акушерката. Именно нея Ковачева обжалва. Очаква се Върховният съд да се произнесе окончателно до няколко месеца.

По публикацията работи Снежина Раева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/