in

Красен Кралев посети годишната изложба на варненските художници

Снимка: Пресцентър на ПП ГЕРБ – Варна 

Красен Кралев посети годишната изложба на варненските художници, която по традиция те представят на Деня на Св. Лука, считан за техен покровител. В ГХГ „Борис Георгиев“ свои 109 творби са подредили 69 майстори на изящното изкуство, живописта, графиката и скулптурата. Възхитен от богатия избор на прекрасни платна и пластики, Красен Кралев закупи две картини -Метафизичен пейзаж“ на Иван Обретенов, носител на тазгодишната голяма награда, и „Движение“ на известния художник и директор на „Графична галерия“ Венцеслав Антонов. Придружен от шефа на галерия “Графити” Ненко Чернев Кралев сподели, че през август ще представи в тази галерия втората си самостоятелна изложба. Кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС заяви, че средствата от продадените картини, ще бъдат дарени за закупуване на работни материали за варненски художници.

Бившият спортен министър от кабинета „Борисов“ е известен с любовта си към изкуството, като самият той е отдаден на рисуването. Красен Кралев представи първата си самостоятелна изложба от 50 платна по повод своята 50-годишнина. Средствата от откупените 43 платна бяха дарени за лечение на спортисти на фондация „Български спорт“.

Красен Кралев е втори във варненската листа на ГЕРБ/СДС за предстоящите извънредни парламентарни избори.

Пресцентър на ПП ГЕРБ – Варна 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/