in

Втори фатален случай във варненски хоспис: Възрастна жена почина след 8 дни престой (ВИДЕО)

Кадър: NOVA

Може ли хосписът да се окаже новият дом на ужасите? 

Множество хора сигнализират за нередности в дом за възрастни във Варна. Припомняме, че преди дни 77-годишен мъж почина след престой в хосписа.

Мъж почина след престой във варненски хоспис. Близки се съмняват в насилие (ВИДЕО)

За подобен случай сигнализира и жена, чиято майка е починала в същия дом за възрастни. Става въпрос за 76-годишна жена, която влиза в дома в сравнително добро здраве, а след 8-дневен престой там е съобщено на близките, че е починала.

„На 13 октомври майка ми бе настанена тук с деменция, която не беше много сериозна. Жената беше на крака, обслужваше се сама. От управата на хоспита ни казаха, че всичко ще бъде наред. Прибрахме се в Добрич и след около половин час позвъних на майка ми и тя ми разказа, че в дома не се случват нещата, които си мислим. Започнахме да я разпитваме какво се случва, но тя затвори телефона”, разказва дъщерята на починалата жена пред Нова телевизия.

„Майка ми беше в добро състояние и се обслужваше сама, когато постъпи в хосписа. В повечето случаи, когато се опитвахме да се свържем с нея – нямаше отговор. Оттам започнаха съмненията ни, че има нещо нередно”, добавя дъщерята.

На 22-ри октомври жената е починала в хосписа. Дъщеря ѝ не знае каква е причината. Тя възнамерява да подаде жалба и да потърси правата си в съда.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/