in ,

Здравният министър обяви ще има ли локдаун (ВИДЕО)

Кадър: Facebook

Данните от последните дни сочат, че ситуацията в страната се подобрява и не се налага въвеждането на локдаун. Мерките дават резултат. Това обяви министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров

Здравният министър благодари на всички, които спазват мерките и се съобразяват с въвеждането на зеления сертификат. „Намаляването на броя на новозаразените е успех на всички нас“, каза още той.

„През цялото време ние не сме залагали на страха. Не сме опитвали да използваме лошата страна на нещата“, каза още Кацаров.

„От две седмици започна спад на темпа на нарастване на заболелите. След това започна и намаляване на новозаразените. Към момента сме надолу от пика. Надяваме се при спазване на мерките да продължим този успешен ход. Не във всички области обаче числата са такива”, обясни  проф. Мира Кожухарова.

Броят на хоспитализациите също е намалял, допълниха здравните власти.

„Зеленият сертификат активизира имунизациите у нас. Усилията обаче трябва да продължат. Постоянната мярка става не тестването срещу коронавирус, а ваксинацията”, каза още Кожухарова.

„Завършеният ваксинационен курс вече достигна едни доста добри нива при възрастните хора“, допълни проф. Мира Кожухарова.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.