in

Калоян Икономов от “Продължаваме промяната” – Варна: Да светнем лампите и да си върнем гордостта от това, че сме българи (ВИДЕО)

Аз съм Калоян Икономов, част от листата на “Продължаваме Промяната” за град Варна.

Искам да поговорим за страха – еволюционно обоснован инстинкт, присъщ на всички ни. Човешкият прогрес във всички сфери на живота на човечеството, обаче, се е случил, благодарение на хора, пионери, смелчаци, безумци, които са решили да направят крачката напред въпреки страха си.

Говоря с много предприемачи, които са преодолели безчет трудности, за да създадат успешен бизнес. Някои от тях имат повече от 500 служители, но се страхуват да ни помогнат заради опасенията, че след това държавата ще ги смаже.

В света има не повече от 2% предприемчиви хора, такива, които движат човечеството напред. Това е статистически изследвано и доказано. Когато ние смажем своите 2% предприемчиви хора, в каква държава очакваме да се окажем – ще ви кажа, в такава, в каквато живеем в момента.

Това, което отличава нас хората от животинския свят е, че, когато нощно време се стреснем от лош сън, не хукваме панически да бягаме от спалнята навън, а пускаме лампата. И това, което виждаме е, че всъщност страховете от съня ни са неоснователни или шумът, който ни е стреснал е от някоя малка мишчица, често в скъп автомобил …., която, забележете, се страхува не по-малко.

Затова, да светнем лампите и да си върнем гордостта от това, че сме българи.

Мечтая за България на светло с номер 25.

Калоян Икономов е кандидат от листата на „Продължаваме Промяната“ в гр. Варна. Трето поколение варненец, на 43 години, женен с две дъщери.

Завършил е СУЕО “Ал. С. Пушкин” в гр. Варна с профил италиански език. На 18-годишна възраст заминава за Англия, където четири години по-късно придобива бакалавърска степен от Университета в Кент – Източна Англия. Продължава образованието си в Чикагския университет, където получава своята магистърска степен (МБА).

Калоян Икономов е признат и квалифициран експерт. В досегашната си кариера е отговорен за успешното привличане на чуждестранни инвестиции за няколко стотин милиона в региона на Варна и страната. Според негови бизнес партньори, едно от най-силните му качества е винаги да намира успешни бизнес решения на възникнали в процеса на управление проблеми. За това му помага и огромното количество контакти по целия свят, придобити по време на образованията му в чужбина.

Занимава се с широк спектър от дейности. Бил е в ролята на собственик, управител или на висока ръководна позиция в редица малки, средни и големи бизнеси, както и в няколко „startup“-а. В сферата на възобновяемите енергийни източници (ВЕИ), Калоян е оглавявал един от най-добрите екипи в страната за проектиране и структуриране на такъв тип инвестиции. Бил е двигател в създаването на един от първите молове във Варна, а и в България. В последните години се занимава активно с дигитални технологии, като развива няколко проекта в сферата, всички от които са изцяло свързани с Европа и Америка. В ИТ-сектора също осъществява с екипа си посредническа дейност между чуждестранни софтуерни специалист и български компании.

ПП “Продължаваме промяната” – номер 25 в бюлетината за депутати.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/