in

Американски здравни експерти за щама Омикрон: Възможно е да не е опасен колкото Делта

Кадър: vBox7

Все още са оскъдни данните за новия вариант на коронавируса. Здравни експерти смятат, че Делта може да се запази като по-опасния щам, но въпреки това трябва да бъдем внимателни

Новият вариант на коронавируса – Омикрон, се разпространява бързо из Съединените щати, но първоначалните данни дават основание да се смята, че той може да не е толкова смъртоносен като Делта, смятат американски здравни експерти.

Според Антъни Фаучи, главен медицински съветник на президента Джо Байдън, учените имат нужда от повече информация, преди да направят изводи колко опасен е този вариант. Данните от Южна Африка, където Омикрон се появи и стана доминиращ вариант, показват, че няма тревожно увеличаване на хоспитализираните пациенти, информира Нова телевизия.

„Засега е твърде рано да се правят някакви окончателни заключения. На този етап не изглежда, че има голяма степен на сериозност, но трябва да бъдем внимателни, преди да вземем каквито и да било решения, че Омикрон не причинява тежко заболяване, сравнимо с Делта. Засега сигналите са малко обнадеждаващи по отношение на протичането му. Но отново – трябва да изчакаме със заключенията, докато не натрупаме повече опит“, предупреди здравният експерт.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/