in

Екшън в София: Опит за разбиване на банкомат, арест и двама избягали (ВИДЕО)

Кадър: vBox7

Маскирани опитали да разбият банкомат в столицата и да откраднат техника от магазин. Полицаи са успели да задържат един от тях, а другите двама са избягали

Това се е случило около 03:25 тази нощ.

„Организирани са необходими издирвателни операции, за да се установи местонахождението на двете лица. Едното лице се е опитало да разбие банкомата, а другото се опитало да откадне техника от търговски обект“, казаха от полицията на брифинг.

Крадците са разбили вратата на магазина, след което откраднали дребна техника – няколко лаптопа.

На мястото няма следи от взрив, а само такива от силно влизане с взлом през вратата. Към момента няма информация от банкомата да са взети пари. По него има само наранявания в областта на заключващия механизъм, добавиха още от полицията.

Задържанят е молдовец. Предполага се, че и другите двама са чудженци.

„Имахме информация, че лицата извършват престъпления на територията на град София. Двете лица са избягали докато полицаите стигнат на място. Едното от лицата са успели да го настигнат и са го задържали“, допълниха от СДВР.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.