in

Ученици от Варна зарадваха болни деца с ръчно изработени картички за Коледа

Снимка: Пресцентър

Болни деца и лекари получиха ръчно изработени картички от четвъртокласници от ОУ „П. Р. Славейков“ във Варна в навечерието на Рождество 

Заедно със своите учители те сътвориха ръчно изработени картички с коледни мотиви и ги подариха на болни дечица и лекари в болниците „Св. Анна“ (отделенията „Детска хирургия“ и „Педиатрия“) и „Св. Марина“, както и на младежи от ЦНСТ „Изгрев“.  

„Децата се включиха в благородната кауза с невероятен ентусиазъм и голям творчески заряд. Идеята е, достигайки до болно детенце, да му вдъхнем надежда за бързо оздравяване и светли празнични мигове край домашното огнище. Защото човек е истински щастлив, когато е с обичаните хора по време на празници. Най-важното е децата да осъзнаят, че няма нищо по-човешко и истинско от това да дадеш, без да очакваш непременно нещо в замяна“, коментират класните ръководители на четвъртокласниците. 

Посланици на идеята са лекари – родители на деца от училището, които вече са зарадвали своите пациенти с коледните картички. 

„Близо сме до един от най-светлите семейни празници! Това са дни изпълнени с радост, еуфория, вълнение. Тогава сякаш хората се променят. Но защо само по Коледа?! Как да променим това, как да станем хора не само в празничните дни?! Ако водени от идеята за коледните чудеса, приемем дълбоко в сърцата си мисълта, че преди всичко ние трябва да сме добри, сърдечни, човечни, тогава Коледата ще продължи до другата Коледа. Какво по-хубаво от това да бъдем хора? Направеното от тези ученици е повод да се замисля отново за щедростта и благородството. „Давайте, както изворът дава”, е написано в Писанието. И това не се отнася само за материалните блага. Нека си пожелаем тази Коледа да ни направи истински хора не само за ден, а изобщо!“, апелира директорът на ОУ „П. Р. Славейков“ Таня Петрова.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.