in

Жители на Провадия са притеснени от опасен ЖП участък: Какво казват експертите?

Кадър: vBox7

Според ръководителя на железопътната поддръжка районът е безопасен и няма предпоставка да се случи инцидент 

Жители на Провадия сигнализираха за опасен ЖП участък от релси. Зрители са изпратили до NOVA кадри на липсващи болтове от 485 км от линията и негодни траверси. Притеснението на хората е, че проблемите в участъка може да доведат до инцидент. Въпреки това експертите уверяват, че опасност няма.

„Железопътният път отговаря на изискванията за скоростта, с която се експлоатира към момента. Няма причини за притеснение. Проектната скорост на участъка е 130 км/час в момента тук железният път се експлоатира с 80 км/час”, обясни Нивелин Папазов, ръководител на железопътната поддръжка в района на Шумен.

Периодично се извършва и профилактика на релсите. Два пъти годишно участъкът се проверява и със специална апаратура. Предвижда се и ремонт на железопътното трасе.

„Ремонтът ще започне със стартирането на строителния сезон тази година, като материалите вече са поръчани и ги очакваме”, добави Папазов.

Експертът е категоричен, че няма абсолютно никаква опасност и железният път е напълно безопасен за скоростта, с която се експлоатира.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/