in

Ваксините и Омикрон предизвикаха проблеми при пътуването на моряците

Снимка: Pixabay

Нови проблеми при пътуването на моряците. Ваксините и новият вариант на Covid – Омикрон, объркаха смяната на корабните екипажи

Последните данни на Neptune Declaration Crew Change Indicator, който се прави ежемесечно, на база на обобщени данни, предоставени от корабните мениджъри на Global Maritime Forum, показват, че пътуването на моряците остава предизвикателство. Причина за това са проблеми с признатите от Световната здравна организация ваксини, които не са признати от всички страни и региони, съобщава logistika.bg.

Има също така и съобщения, че властите в някои страни са съкратили валидността на ваксината до 6 месеца, което е причинило проблеми със смяната на екипажи на дългосрочни договори. Като ново предизвикателство се отчита достъпа до бустерни ваксини.

Държавите, особено в Азия и Европа, преразглеждат своите протоколи и отново налагат ограничения за смяна на екипажи, поради новия вариант на омикрон и високия процент на заразяване.

„За да се избегне повторното разпалване на кризата със смяната на екипажите, е важно индустрията и правителствата да положат всички усилия и да гарантират, че ефектът от омикрон върху смените на екипажите ще бъде минимален“, смята Каспър Согард, ръководител на институционалната стратегия и развитие в Global Maritime Forum.

По публикацията работи Снежина Раева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/