in

Дете на 12 има нужда от помощ. Съученици и учители се включват в каузата

Кадър: vbox7

В училище „Христо Смирненски“ в село Оброчище край Балчик събират средства   подпомогне  на 12-годишно дете, нуждаещо се от рехабилитация.

Който иска да даде своята лепта, може да го направи в работните дни от 8:00 до 16:00 часа, съобщават от учебното заведение, съобщава Радио Варна.

Директорът Павлина Стоянова уточни, че ученикът е от село Оброчище, но учи в училището в Кранево. Тя припомни, че това е детето, което бе спасено от лекарите в отделението по педиатрия към многопрофилната болница в Добрич, след масивен инсулт на тази крехка възраст. „По чудо го спасиха д-р Йовев и екипът му. Сега се възстановява вкъщи. С каквото можем да помогнем, ще го направим. Имаме кутия и на добра воля събираме пари“, сподели още Стоянова.

Тя коментира и ковид ситуацията в школото. За разлика от другата гимназия в община Балчик (СУ „Христо Ботев“ в Балчик), в училището в Оброчище няма установени болни деца и учители. Преди време е имало един клас карантиниран за кратко. Болшинството от децата учат присъствено. Тези, които нямат декларация за съгласие от родител, се обучават онлайн. Чакат ваканцията и се надяват тогава да се поуталожат нещата.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/