in

Какво време ни очаква днес

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Днес до обяд над по-голямата част от страната ще е предимно облачно, почти без валежи. В следобедните часове облачността ще се разкъсва и намалява.

Вятърът през нощта ще е слаб, през деня – до умерен от запад-северозапад, вечерта временно ще се ориентира от югозапад. Минималните температури ще са между минус 6° и минус 1°, в София минус 3° – минус 4°; максималните ще са между 2° и 7°, в София – около 3°.

Над планините ще е предимно облачно. На отделни места ще прехвърчи сняг. След обяд облачността ще започне да намалява. Ще духа до умерен северозападен вятър. Дневните температури още малко ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 7°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, без валежи. Ще духа до умерен западен вятър. Максимални температури на въздуха 4°-6°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 46 мин. и залязва в 17 ч. и 32 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 45 мин. Луната в София изгрява в 2 ч. и 51 мин и залязва в 12 ч. и 36 мин. Фаза: два дни след последна четвърт.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/