in

Варненските волейболистки с исторически финал за Купата на България при жените

Снимка: ДКС - Варна

Варна-ДКС с исторически финал за купата при жените 

В полуфинален двубой от турнира за Купата на България по волейбол при жените, приятната изненада в Демакс лигата, Варна-ДКС надигра категорично тима на Казанлък с 3-0 гейма и се класира за исторически финал срещу Марица Пловдив.

Срещата продължи малко повече от час. Най-оспорван бе първият гейм завършил 25-22 за домакините. Във втората част те бяха още по убедителни и оставиха съперника си само на 16 точки. Вдъхновената игра на варненки продължи и те затвориха мача след 25-20 в третия гейм.

Наставникът на варненки Стоян Гунчев заяви, че е доволен от успеха, тъй като вече са изпълнили първата поставена цел от ръководството на клуба. Предстои борба за влизане в тройката на Демакс лигата.

„Само за две години, създаденият от Минко Христов отбор показа как трябва да се подпомагат младите таланти за развитието на спорта“, написа Красен Кралев във Фейсбук.

Във финала на 28 януари, от 19 часа, в бургаската зала Младост – Варна-ДКС ще срещне носителя на трофея Марица, който в другия полуфинал елиминира с лекота ЦСКА след 3-0 гейма (25-12, 25-16 и 25-18).

Публикувано от Снежи Раева

Завършила съм специалност "Журналистика" в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работила съм в сферата на медиите.