in

Февруари пристига с нова порция студ. Какво ще бъде времето през новия месец

Снимка: Pixabay

Февруари е известен със своята непредсказуемост по отношение на времето. Синоптиците прогнозират динамично време в последните дни на януари и началото на февруари.

Още на 1 – 2 февруари ще премине атмосферно смущение, което вероятно ще донесе ново понижение на температурите, валежи от сняг във високите котловинни полета и в много райони на Северна България, както и по-съществени валежи от дъжд в Югоизточна България, каза метеорологът гл. ас. д-р Анастасия Стойчева – ръководител на отдел „Метеорологични прогнози“ в НИМХ, предаде БНТ.

През февруари често облачността ще е значителна с условия за валежи от дъжд и сняг. В планинските райони ще вали сняг, а в равнинната част – предимно дъжд. Минималните температури през първото десетдневие няма да са толкова ниски, а максималните често ще са над 0 градуса.

От 6 до 20 февруари валежите ще бъдат по-малко вероятни, а температурите ще са сравнително високи – около и над нормите.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/