in

Рязка промяна на времето: Циклон предизвиква опасно време в България

За 27.02.2022 г. НИМХ издава предупреждение за значителни валежи и силен вятър. През следващите 48 часа под влияние на бавно подвижен средиземноморски циклон „Бианка“ у нас ще се създаде валежна обстановка.

Очакват се значителни валежи, които бързо почти навсякъде ще преминат в сняг. Ще се образува и снежна покривка. По проходите и в Североизточна България ще има снежни виелици и ще се образуват преспи.

В по-голямата част от страната предупреждението е от първа степен (жълт код), а за областите: Смолян, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, София област, Ловеч и Габрово – от втора степен (оранжев код).

Очакват се значителни валежи със сумарни количества 20-35 mm, а Предбалкана и Рило-Родопската област до 40-60 mm. Най-слаби ще са валежите по поречието на Дунав до 10 mm. Валежите продължават и през нощта срещу понеделник.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/