in

Крият ли рискове ваучерите за красота, предлагани във Варна

Снимка: www.relaxpoint.bg

Разкрасяващите процедури са сред най-често търсените услуги в сайтовете за колективно пазаруване с активни обяви за обекти във Варна. На територията на града работят стотици козметични салони и центрове за естетична медицина. Точният брой на онези от тях, които предлагат услугите си в сайтовете за колективно пазаруване под формата на ваучери не е ясен с точност. По данни на специалистите обаче поне 50% от въпросните обекти са пускали поне три пъти специални оферти в подобен тип платформи. 

Интересът във Варна към пазаруване с ваучери е огромен. Обикновено потребителите на ваучери за красота са жени на възраст от 20 до 56 години. Смята се, че по-активната част от дамите е на средна възраст от около 40 години. Сигнали за нелоялни търговци са подавани неколкократно в Агенцията за защита на потребителите, но в повечето случаи споровете не са били разрешавани в полза на купувачите. 

Потърсихме за коментар екипът на Relax Point относно евентуалните рискове при онлайн покупка на ваучери за красота на територията на град Варна. RelaxPoint.bg  е нова, бързо развиваща се платформа за групово пазаруване в областта на процедурите за красота и здраве. Сайтът цели да промотира качествените салони за красота в областта, внимателно селектирайки и елиминирайки оферти, криещи рикове за крайния потребител.

Според специалистите главният риск при покупка на такава услуга през сайт за колективното пазаруване е липсата на достатъчно информация и осведоменост от страна на потребителите. Пояснява се, че най-често недоволството и риска от измама идва от факта, че купувачите не четат условията за използване на ваучера, както и за отказ от договора за получаване на такъв. Много е важно преди да закупят оферта за разкрасяваща процедура, потребителите да изчетат цялата информация и за самия ваучер, и за компанията, която го предлага, но и за самия обект, в който ще се използва. 

Вторият сериозен проблем с ваучерите за красота според експертите е наливането на множество оферти в повечето сайтове за колективно пазаруване. За съжаление болшинството такива платформи гонят количеството, а не качеството. За тях е по-важно да предложат повече ваучери на потребителите, отколкото малко на брой, но пък проверени. Добрата новина е, че все пак има и компании, на чиито сайтове за колективно пазаруване ще видите макар и не много, но все пак качествени обекти за разкрасяващи процедури. Нещо повече – дори да попаднете на сайт за колективно пазаруване с много ваучери за красота, вие самите можете да вземете необходимите мерки. За да сте сигурни, че ще дадете парите си за качествена услуга, преди да заявите покупка, проверете щателно самия обект. В днешни дни това не е трудна задача, имайки на предвид възможността за оставяне на реални коментари от реални потребители след ползване на процедурата. 

Ние също ви съветваме да сте бдителни и да не приемате първосигнално една оферта за много специална и заслужаваща си вашето внимание. Много често, свръх големите намаления може да са сигнал за ниско качество или неизгодни условия за използване. 

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/