in

ГЕРБ отговори на Петков: Опозиционна партия сме, наша задача е да намираме кусури (ВИДЕО)

Кадър: Facebook

Младежкото ГЕРБ заедно с Томислав Дончев и Делян Добрев отговориха на обвиненията на министър-председателя Кирил Петков

„Ние сме опозиционна политическа сила, нашата цел и задача е, както казват хората, и да намираме кусури на управлението: такива, които забелязваме в Народното събрание и такива, каквито виждат очите ни. Това нашите членове са коментирали, освен опашки пред бензиностанциите – и счупени мантинели, непочистени пътища през зимата, всяка сфера, където държавата не се справя“. Така зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев обясни пред журналисти спонсорираните публикации във „Фейсбук“ на младежката организация на партията по време на паниката по бензиностанциите у нас.

Припомняме, че малко по-рано днес Кирил Петков заяви, че младежката организация на ГЕРБ  „използва страха от войната и създават паника за няколко часа, която кара хората да се нареждат на опашки, да пълнят резервоари, без да има никаква причина за това“.

Петков на брифинг за цените на горивата: Гориво има. Паниката е излишна

„Да си министър-председател и да не можеш да се справиш с една или друга ситуация, е безпомощност. Да обвиняваш другите – предишните, бъдещите, защото не можеш да се справиш, е дъното на безпомощността“, заяви Дончев.

„Има криза, защото няма лидерство, няма яснота, няма кой да успокои, няма кой да обясни на хората“, добави Дончев.

Неговият колега Делян Добрев допълни: „Вместо да реагират адекватно – например, с отпускане на горива от Държавния резерв на 2 лв. и с това да успокоят хората, те не направиха нищо, търсеха кого да обвинят“.

По думите на Добрев САЩ и още 30 държави са отпуснали гориво от държавния резерв и по този начин са успокоили хората. В първата нощ, когато Русия влезе в Украйна, България е продала газ на половин цена, посочи Добрев и попита защо се е случило това и в чия полза е.

„Вярно е, че правителството работи денонощно. Тихомълком между 2 и 3 часа през нощта правителството продаде газ на половин цена. Разликата в цената е половин милион лева“, заяви той.

Публикувано от Снежи Раева

Завършила съм специалност "Журналистика" в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работила съм в сферата на медиите.