in

Министър Събев иска оставката на директора на Националната служба за охрана

Кадър: bTV

Във връзка с инцидент, който се случи на трети март на връх Шипка, транспортният министър Николай Събев поиска оставката на директора на Националната служба за охрана.Тогава премиерът Кирил Петков бе замерян със снежни топки от недоволни граждани.

Събев коментира, че от предния ден НСО е била информирана за програмата на премиера и на председателя на НС, но не я е изпълнила според изискванията, предаде БНТ.

„Хората, които искаха да протестират, бяха поставени така, че всъщност по пътя на стъпалата към Шипка имаше само 50 сантиметра. Тоест, ние трябваше да вървим почти в индийска нишка нагоре и премиерът и председателят на парламента бяха напълно уязвими“, заяви той.

Според Събев НСО са опитали да попречат на премиера да стигне до върха на Шипка с аргумент, че това било опасно за него.

„Сценарият е следният: идват премиерът и председателят на НС, опитват се да кажат нещо, хората ги заглушават, след това те си тръгват и не стигат до върха. Това беше сценарият на Възраждане и сценарият, който НСО опосредства. Благодарение на това, че Кирил Петков не спря, ние се качихме заедно и поднесохме венци и отдадохме почит. В един момент си зададох въпроса – възможно ли е НСО да бъде използвана като политически инструмент, коалиционен партньор на партия „Възраждане“, каза той.

Именно заради това транспортният министър е изпратил писмо до президента, с което настоява за предсрочно перкратяване на пълномощията на началника на НСО. Заяви, че в България се води кибервойна.

„Българският закон забранява и санкционира действия, които са свързани с подбуждане на омраза, подбуждане към война. В момента това се случва в България. Това са агенти и провокатори, които биха искали България да остане с разградена държавност“, смята Николай Събев.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/