in ,

Официално: Кирил Петков обяви има ли риск от война в България

Кадър: Facebook

Министър-председателя заяви днес, че българското население трябва да е спокойно – към момента няма риск от война в България.

Има риск войната в Украйна да продължи и това да доведе до редица кризи. За мен най-голямата потенциална щета за българското население може да бъде някаква авария в украинска ядрена централа. Трябва да сме готови с йодни таблетки. Утре свиквам щаб, който ще действа точно в тази насока – да разяснява как трябва да се действа при една една ядрена криза, добави Кирил Петков, предаде btv.

„Първият щаб, който създадохме, беше за бежанците от Украйна. В момента доброволци приемат бежанци и аз ги поздравявам. Вече имаме организация и на хотелиерите се плащат по 40 лева на бежанец, който е приет от тях. Средствата се осигуряват от Министерски съвет и ще се изплащат от Министерството на туризма“, разкри премиерът.

Държавата купува зърно за задоволяване на нуждите на българското население

„Събраха се редица кризи – енергийна, инфлационна, сега войната. Подготвяме се и трупаме горива и пшеница в държавния резерв. Чувам вече няколко пъти, че Бойко Борисов призовава да се отвори държавния резерв. Това няма как да се случи, защото не знаем какво ще случи в следващите дни. Това е опит да се правят политически игри и да се трупат политически дивиденти. Пшеница имаме за две години напред, а горива за 90 дни напред“, обяви Кирил Петков.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/