in

„Възраждане“ искат ревизии на запасите в Държавния резерв (ВИДЕО)

Кaдър: Facebook

Днес „Възраждане“ дадоха пресконференция, на която обясниха, че искат да насочат  вниманието на обществото към темата за Държавния резерв. „Още вчера излезе информация, затова че правителството планира да закупи 1,5 млн. тона пшеница, което изостри нашето внимание към Държавния резерв и неговите запаси“, обясниха от партията. 

„У нас възниква съмнение дали стоки, суровини и запаси от държавния ни резерв могат да осигурят безопасността на населението, ако се наложи. Преди 3 дни излезе информация, че някой се опитва да краде от държавния резерв в Горна Оряховица. Имаме съмнение, че е възможно да не бъдат уведомяване разследващите органи за подобни липси от държавния резерв. Надяваме се да има проверки на хранителните стоки, горива и запаси“, заяви заместник-председателя на ПП „Възраждане“ Петър Петров.

По думите на Петров е възможно държавата да плаща за поддържане на запасите в частни складове и да продава част от тях на свободния пазар с цел печалба.

По думите му дълг за депутатите от “Възраждане” е да опровергаят подобни съмнения.

“Надяваме се, че ще инициираме такива действия, които да предизвикат проверки и ревизии на количествата хранителни стоки, материали, суровини и горива. Ще изискаме, съобразно възможностите за осигуряване на парламентарен контрол, за осъществяването на подобни проверки и ревизия. Както и за изнасянето на данни пред нас по отношение на това дали Държавният резерв е напълно попълнен”, посочи народният представител.

Относно забраната на лидера на партията Костадин Костадинов да посещава Украйна, той потвърди, че има черен печат за 10 години.

„Българските служби направиха опит за убийство не само към мен, но и към нашите сънародници в Украйна. Всичко това се случи, защото някой в България е решил да разчиства вътрешнополитическите си сметки на външнополитически терен“, допълни той.

Припомняме, че Украйна е сложила черен печат и е забранила на лидера на партия „Възраждане“ да влиза в страната в следващите 10 години.

Костадинов е бил на планирано пътуване в Тараклия, Молдова, където се е видял с български граждани. Решил е да отиде и в Болград, за да посети паметника на българските опълченци и православна църква. С него е бил Иван Паслар, председател на районния съвет на район Тараклия.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.