in

Жители на к.к. „Чайка“ излизат на протест: Ще затворят пътя Варна – Златни пясъци

Кадър: vbox7/Снимката е илюстративна

Жители на к.к. „Чайка“ протестираха преди няколко седмици с искането за нормализиране на инфраструктурата в района, в които живеят. Тогава беше обявено, че втори протест ще има на 12-ти март, но днес става ясно, че той се отлага за 19-ти март

„На 19 февруари 2022 г. ние, живеещи и работещи в к.к. “Чайка”, обявихме, че ще протестираме, докато бъдат предприети реални действия по нормализирането на инфраструктурата в района ни“, казва Борислав Драгиев, един от протестиращите.

„Организацията на втората ни протестна инициатива, включваща и затваряне на пътя Варна – Златни пясъци, е в ход. Протестът ще се състои на 19-ти март (вместо на 12-ти март, както обявихме), тъй като на 12-ти според православния календар почитаме Свети Теодор Тирон, а по традиция на Тодоровден се организират събития, които ние нямаме за цел да възпрепятстваме по никакъв начин“, допълва той.

Точният час и място на протеста все още не са ясни.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.