in

Нинова във Варна: Започват разговори за регистриране на индустриална зона

Кадър: Facebook

Започват разговори за регистриране на индустриална зона във Варна

От Варна е започнала обиколка в страната, на която се провеждат срещи с ръководствата на заводи, фабрики и индустриални предприятия. Целта е да се обсъдят проблемите след кризата, войната в Украйна и ограниченията на доставки на стоки, необходими за производствата. Това съобщи вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова на брифинг в морската столица. Тя успокои и земеделските стопани във връзка с доставките на торове за реколтата през тази година.

„Изглежда ми недопустимо Варна като един от най-големите градове да остане почти единственият без индустриална зона“, коментира още Нинова.

„Днес започнахме първите разговори. Ще излъчим работни екипи, за да започнем да разсъждаваме и действаме по изграждане на индустриална зона на територията на „Агрополихим“ и „Девня цимент“ и „Солвей соди“. Дефакто тя е изградена заради техните усилия, инвестициите, които са направили. Но им липсва държавната подкрепа за изграждане на инфраструктура, за довеждащи пътища, ВиК, соларни панели. Ръководствата са съгласни. Това е най-подходящото място“, заяви Нинова.

Тя коментира и цените на олиото и горивата и успокои, че държавата има достатъчно запаси и няма проблем с вноса. Призова хората да не се презапасяват.

Публикувано от Снежи Раева

Завършила съм специалност "Журналистика" в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работила съм в сферата на медиите.