in

Бесарабска българка търси помощ в социалните мрежи, за да стигне до България с онкоболния си баща

Кадър: БНТ

Бесарабска българка разказа за ужаса в Украйна по време на военните действия. Тя иска да дойде в България, за да търси спасение, но не може да остави там баща си, който е онкоболен и е в тежко състояние. Лили Михайлова търси помощ в социалните мрежи

„Баща ми не е добре, лекарите не дават добри прогнози. Сега е на терапия, която да му намали болките малко. Той просто си отива. Оперираха го и когато се прибра вкъщи започна войната. В Украйна е кошмар, цели градове са разрушени“, заяви в „Денят започва“ Лили Михайлова.

„Баща ми беше приет на 8-ми февруари и лекарите даваха добра прогноза, че като му премахнат бъбрека, ще му удължат живота, но за съжаление нещата се влошиха много бързо“, каза още Лили.

Тя има син на 5 години, планира пътуване до България, но не може да остави баща си.

„Ние сме далеч от Одеса, но по няколко пъти на ден има въздушна тревога. Детските градини не работят, няма работа. Тук е кошмар, много е страшно. Няма къде да се скрием тук, ако има бомби“, допълни Лили Михайлова.

„В момента не планирам да пътуваме за България, защото не мога да оставя баща ми“, каза още бесарабската българка.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/