in

Русия отговаря на санкциите: Забранява износа на над 200 вида стоки

Снимка: Pixabay

В списъка със забранени за износ продукти влизат селскостопанска техника, превозни средства, медицинско оборудване и редица други видове стоки

Русия обяви забрана за износ на повече от 200 вида чуждестранни продукти и оборудване до края на 2022 г. като част от отговора на Москва за санкциите, наложени заради конфликта в Украйна.

„Списъкът включва технологично, комуникационно и медицинско оборудване, превозни средства, селскостопанска техника и електрическо оборудване – общо над 200 вида стоки“, се казва в заповед, подписана от министър-председателя на Русия Михаил Мишустин, предаде БГНЕС.

На правителството и на Генералната прокуратура е изпратен списък с чуждестранни компании, които могат да бъдат национализирани поради прекратяване на работата им в Русия. До момента в списъка има включени 59 компании, но той ще се разширява в зависимост от нови изявления за напускане на страната.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/