in

Благомир Коцев: Ще изпратя искане до МС да се вземат мерки за бомбоубежищата (ВИДЕО)

Кадър: "Нова Варна"

Областният управител на Варна Благомир Коцев заяви, че ще изпрати искане до Министерски съвет за анализ какво може да се направи, за да се приведат бомбоубежищата във Варна в нормално състояние

Това обясни Коцев на брифинг, на който беше представена информация за епидемичната обстановка във Варна, за бежанската вълна и Центъра за съдействие на бежанци.

„Смятам да пусна искане към Министерски съвет, да се направи анализ какво е необходимо, за да се приведат бомбоубежищата в национален план в нормално състояние“, каза Коцев.

„Молим хората, които помагат, да не носят вече храна и дрехи, тъй като за момента те не са толкова необходими. Украинците, когато дойдат тук, имат нужда от храна на място. Необходими са още хигиенни материали, маски – задължително, дълготрайни храни, които могат да бъдат раздавани тук на момента, вода, търсим и доброволци“, каза още областният управител.

„Общата бройка бежанци във Варна е около 28 000. Около половината от тях са минали през Центъра за съдействие на бежанци“, завърши Благомир Коцев.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.