in

Премиерът: ЕК предлага варианти как да се покрият разходите за бежанците от Украйна (ВИДЕО)

Кадър: Facebook

Това, което обсъждахме днес и за което аз лично съм много доволен, е създаването на общ кохезионен споделен фонд за бежанците от Украйна, така че европейското семейство заедно да може да плати разходите на тези бежанци, а не всяка страна да се оправя поединично. Това заяви премиерът Кирил Петков и допълни, че предложението е било отправено от българската страна 

„Европейската солидарност е много важна в този момент и в следващите дни ЕК ще се задейства да предложи различни варианти, за да покрие разходите, които в момента всяка страна прави за бежанците“, каза още Петков, който е във Франция за провеждането на неформална среща на държавните и правителствените ръководители на страните членки на ЕС.

„Всички се съгласихме, че трябва да го направим на много прозрачен начин. Не да се дават просто едни пари на правителствата, а да се дават пари на всеки бежанец на ден за определен период от време. Обединихме се, че кризите могат да се борят по-добре, когато работим заедно и в синхрон“, заяви още премиерът.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.