in

Мъж почина на опашка за олио

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Мъж е починал, докато чака на опашка за олио в Бургас. Както вече съобщихме цените на този продукт достигна рекордни стойности в България.

77-годишен мъж почина, докато чака на опашка за олио в един от големите хипермаркети в комплекс „Славейков” в Бургас. Тя е била дълга около 300 метра. След дълго чакане мъжът е починал до палети с олио. На място е дошъл екип на Спешна помощ, който е констатирал смъртта, съобщава „Нова телевизия“.

Местните жители са възмутени, че се чака с часове, за да се доберат до олиото в магазина. Подобна е ситуацията пред всички големи хипермаркети на същата верига в Бургас.

Като причини за рязкото повишаване в цената на олиото вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова посочи паниката и спекула от страна на търговците.

По думите ѝ след извършени проверки е установено, че търговците слагат над 100% надценка над доставната цена. Тя призова хората да не се презапасяват.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/