in

Променят движението в центъра на Варна днес

Снимката е илюстративна

На 26 март по традиция се отбелязва Денят на Тракия. В тази връзка във Варна ще има промени в движението заради честването на празника, съобщиха за медия „Нова Варна“ от Община Варна.

Заради поднасянето на венци и цветя на паметника на Осми приморски пехотен полк на 26.03.2022 г. (събота) от 10,30 ч. до приключване на събитието (около 12,00 часа) ще бъде преустановено движението на автомобили по бул. „Осми приморски полк“ (пътното платно, посока сп. „Явор“) – в частта от кръстовището с бул. „Чаталджа“ до кръстовището с ул. „Царевец“.

Денят на Тракия е 26 март, приет за един от дните в българския културно-исторически календар. На този ден се чества подвига на българските воини,спечелили битката край Одрин и из тракийските полета, както и почитта и паметта към хилядите българи – тракийски бежанци, намерили подслон в пределите на България и запазили родовата си памет. Чества се като годишнина от 26 март 1913 г. – деня, в който е превзета Одринската крепост от силите на Българската армия през Балканската война (1912-1913).

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/