in

Рекорд: 9-годишен катерач от Варна изкачи 380-метрова скала (ВИДЕО)

Кадър: Youtube/arhivatora

Това е втори опит за младия Михаил да изкачи „Винкелите“ – 380-метрова скала и един от най-високите скални маршрути на Балканския полуостров. с това си постижения Мишо, успял да види Врачанския Балкан от птичи поглед, става най-младия, преминал „Винкелите“

9-годишният Михаил Рафаилов постави рекорд. Той вече е най-младият катерач, преминал „Винкелите“.

Това се случва след вече проведен първи опит, когато метеорологичните условия доведоха до неуспех, което явно не е пречка за младия смелчага да опита отново и да успее.

Смел опит за рекорд: 9-годишен катерач от Варна опита да изкачи 380-метрова скала (СНИМКИ) 

В края на миналата година медия „Нова Варна“ се свърза с бащата на момчето – Росен Рафаилов, който разказа за приключението и адреналина по време на изкачването на скалата първия път.

Идеята за изкачването на 380-метровата скала се е зародила на шега. Докато изкачвали друг 180-метров масив в близост до скалата, Мишо попитал кое е по-интересно за изкачване, а баща му му показал най-емблематичия скален масив в България – централната стена. Михаил проявил интерес.

Със своите 380 метра височина, един от най-високите скални маршрути на Балканския полуостров за първи път е минат от катерачи преди 61 години.

Младият катерач започна втория си опит в своето начинание заедно със своя баща Росен Рафаилов и Живко Петров. Поели по маршрута на 17.05. около 8:00 ч. сутринта. Около 13:00 ч. катерачите бяха преминали около 110 метра. 380-метровия скален отвес катерачите преминаха за над 10 часа.

9-годишното момче от Варна, видяло Врачанския Балкан от птичи поглед, ще бъде записано като най-младия, преминал „Винкелите“

Мишо е успявал наведнъж да изкатери 400 метра.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.