in

Във Варна ще се проведат над 100 безплатни туристически обиколки през 2022г.

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Целта на планираните турове е презентация на културно-историческото наследство и забележителностите на град Варна, като организатори са дирекция „Туризъм“ към Община Варна и Туристическият информационен център, в партньорство със Съюза на екскурзоводите в България

Над 100 безплатни пешеходни туристически обиколки, водени от професионални екскурзоводи, ще се проведат във Варна през 2022 година, съобщиха от община Варна.

82 от тях са на английски език, а останалите 16 – на български. Освен тях, за първи път ще има безплатни разходки и за гостите на двата туристически комплекса „Златни пясъци и „Св. Св. Константин и Елена“.

Организатори са дирекция „Туризъм“ към Община Варна и Туристическият информационен център, в партньорство със Съюза на екскурзоводите в България. Целта на туровете е презентация на културно-историческото наследство и забележителностите на града. Инициативата се провежда за девета поредна година.

За българската аудитория пешеходните обиколки ще бъдат тематични, посветени на различни празници. За групите с английските беседи темите са: „Открий Варна“ („Discover Varna“); „Архитектурата на Варна“ (Varna architecture“); „Антична Варна“ („Ancient Varna“); Събота – „Стара Варна“ („Old Varna“).

Сборният пункт за всички е пред Туристическия информационен център.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.